Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Carlos, prima declarație după abdicare: ”M-am decis la începutul anului să renunț”

declaratie abdicare

moment abdicare ”După aniversarea zilei de naştere din luna ianuarie, odată ce mi-am revenit fizic şi mi-am reluat agenda instituţională, am decis să pun capăt domniei şi să renunţ la Coroană, astfel ca guvernul şi camerele reunite ale legislativului să treacă la formalităţile pentru procesul de succesiune, potrivit prevederilor constituţionale. Vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru poporul spaniol şi faţă de cei care m-au ajutat. Voi purta mereu Spania în inima mea. Vreau ce e mai bine pentru Spania. Singura mea ambiţie a fost să contribui la bunăstarea şi libertatea poporului spaniol. Prinţul Felipe este matur şi pregătit pentru rolul de rege. Când am fost încoronat, acum aproape patru decenii, mi-am propus să îi ajut pe cetăţeni să-şi aleagă reprezentanţii şi ducă Spania mai departe. M-am bucurat de succesele voastre şi am suferit când v-a fost greu. În căutarea unui viitor, o nouă generaţie trebuie să pornească la drum. O nouă generaţie trebuie să iasă în faţă. E nevoie de oameni mai tineri, cu energia necesară pentru a realiza reformele pe care răscrucea la care am ajuns le presupune.”, a spus fostul Rege al Spaniei.

După 39 de ani de domnie, Regele a abdicat. Casa Regală a pus la dispoziție documentul oficial al abdicării, precum și o poză făcută în momentul semnării.

declaratie abdicare

Guvernul spaniol urmează să adopte marţi, 3 iunie, într-o şedinţă extraordinară a consiliului de miniştri, legea organică necesară pentru punerea în aplicare a deciziei de abdicare a Regelui Juan Carlos, în favoarea fiului său, prinţul moştenitor Felipe de Asturias

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.