Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido, îndemn către susținători: 'Nu vă predaţi! Vom reuşi! Să nu aveţi nicio îndoială, vom reuşi'

Euronews
juan guaido

Opozantul venezuelean Juan Guaido, care încearcă de aproape şase luni să-l înlăture pe Nicolas Maduro de la preşedinţie, le-a cerut vineri susţinătorilor săi "să nu se predea" în timpul unei manifestaţii la Caracas, în timp ce orice dialog cu guvernul este pentru moment suspendat, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Nu vă predaţi! Vom reuşi! Să nu aveţi nicio îndoială, vom reuşi", le-a spus Juan Guaido simpatizanţilor săi veniţi pentru a manifesta împotriva preşedintelui socialist, cu prilejul zilei naţionale.

Acest marş "împotriva încălcărilor drepturilor omului" comise, potrivit participanţilor, de "dictatura" lui Nicolas Maduro, a reunit câteva mii de persoane, în timp ce manifestaţiile de la începutul anului adunau zeci de mii de susţinători.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

"Vă cer să aveţi încredere. Există îndoieli? Da, există. Este normal (...), ascultăm şi acceptăm criticile, dar vă cer să aveţi încredere în noi", a mai spus Juan Guaido, căţărat pe o camionetă.

"Uneori motivaţia mea scade, dar nu mă voi opri din a protesta", a explicat pentru AFP Rocio Gonzalez, o simpatizantă a lui Guaido.

Opozantul de centru-dreapta, recunoscut preşedinte de circa 50 de ţări, încearcă din ianuarie să-l înlăture pe Nicolas Maduro de la putere, un "uzurpator" care a obţinut un nou mandat în urma unor alegeri prezidenţiale "frauduloase" în 2018, potrivit lui.

Juan Guaido s-a angajat şi pe calea dialogului cu guvernul. Două runde de convorbiri au avut loc în mai la Oslo între delegaţii opoziţiei şi cei ai taberei prezidenţiale, fără un rezultat tangibil.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Însă în această săptămână el a exclus orice nou dialog după decesul căpitanului de corvetă Rafael Acosta Arevalo, un militar mort în detenţie "după ce a fost torturat" din ordinul "dictaturii criminale".

În discursul său de vineri, Juan Guaido a precizat că nu îi este teamă de dialog, dacă acesta permite concretizarea celor trei obiective ale sale: plecarea lui Nicolas Maduro, instalarea unui "guvern de tranziţie" şi organizarea de "alegeri libere".

Cu puţin timp înainte, la celălalt capăt al Caracasului, Nicolas Maduro a evocat şi el dialogul, în cadrul unui discurs rostit la o defilare militară care a avut loc cu prilejul zilei naţionale. El şi-a repetat "apelul" la noi convorbiri.

"Săptămâna viitoare, vă vom anunţat veşti bune", a promis şeful statului, care se consideră un moştenitor al preşedintelui defunct Hugo Chavez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.