Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido trece peste Nicolas Maduro: 'Primul transport de ajutoare umanitare a intrat pe la frontiera noastră cu Brazilia. Este un mare succes'

Euronews
juan guaido

Opozantul Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a anunţat sâmbătă intrarea în Venezuela a unui prim camion cu ajutoare umanitare pe la frontiera cu Brazilia, în pofida refuzului preşedintelui Nicolas Maduro, care vede în aceste ajutoare o tentativă mascată de intervenţie militară americană, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Doi dintre copiii lui El Chapo, inculpați în SUA pentru trafic de droguri - Cei doi s-ar ascunde în Mexic

"Atenţie Venezuela: anunţăm oficial că primul transport de ajutoare umanitare a intrat pe la frontiera noastră cu Brazilia. Este un mare succes, Venezuela!", a scris el pe Twitter.

Sâmbătă dimineaţă, două camioane care transportau circa opt tone de ajutoare umanitare au plecat de la o bază aeriană din Boa Vista (nordul Braziliei) către Pacaraima, la graniţa cu Venezuela, au anunţat organizatorii convoiului.

Cu puţin timp înainte, Juan Guaido, în vârstă de 35 de ani, a anunţat pentru presă plecarea iminentă a unui convoi din Columbia: "Ajutorul umanitar este în acest moment în drum spre Venezuela pentru a salva vieţi", a spus el din oraşul de frontieră Cucuta.

Opozantul a stabilit ziua de sâmbătă ca termen limită pentru intrarea în Venezuela a alimentelor şi medicamentelor, furnizate în principal de Statele Unite. Pentru a bloca intrarea lor, Caracas a ordonat închiderea vineri a celor trei principale poduri de la frontieră. Un al patrulea, cel din Tienditas, a fost blocat cu containere de armată la începutul lunii februarie.

Patru camioane cu ajutoare umanitare cu destinaţia Venezuela, pe care se aflau zeci de voluntari, încercau sâmbătă să forţeze trecerea din Columbia, au declarat jurnalişti AFP.

Cel puţin patru protestatari au fost răniţi în timp ce mulţimea încerca să forţeze barajele ridicate de soldaţi şi poliţişti care au lansat gaze lacrimogene şi au folosit gloanţe de cauciuc, potrivit aceloraşi surse.

Cele patru camioane se aflau la intrarea pe podul Simon Bolivar, care separă cele două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.