Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătoare ucrainene de tenis deplâng absenţa unei reacţii a Asociaţiei jucătoarelor profesioniste de tenis faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia

wtatennis.com
wta

Jucătoarele ucrainene de tenis Marta Kostyuk şi Lesia Ţurenko au deplâns luni absenţa unei reacţii a Asociaţiei jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia şi au reclamat, printre mai multe măsuri, anularea turneelor prevăzute în Rusia, relatează AFP, citat de Agerpres.

Ţurenko (32 ani), numărul 127 în clasamentul mondial, a postat pe Twitter un protest cu litere albe pe fond negru.

În vârstă de 19 ani, Marta Kostiuk, ocupanta locului 54 în lume, a publicat şi ea un mesaj similar în privinţa conţinutului pe contul său de Instagram.

''Noi, jucătoarele ucrainene dorim să ne exprimăm marea surpriză şi decepţie faţă de lipsa de reacţie în situaţia din ţara noastră'', au scris ele în reţelele de socializare.

''Este cu atât mai ciudat cu cât în cazuri anterioare de nedreptate socială şi hărţuire sexuală, răspunsul WTA a fost rapid şi curajos'', au mai afirmat cele două sportive ucrainene.

Jucătoarele ucrainene au făcut astfel referire la cazul chinezoaicei Shuai Peng, dată dispărută în noiembrie, după ce a făcut acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa unui fost înalt demnitar, caz care a mobilizat rapid organizatorii circuitului profesionist feminin.

''Ţara noastră, Ucraina, este atacată de o forţă nucleară mai puternică. Reclamăm ca WTA să condamne acum guvernul rus, să anuleze toate turneele organizate în Rusia şi să abordeze ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) pentru ca şi ea să procedeze la fel'', au mai scris Ţurenko şi Kostiuk.

''Susţinem toate colegele noastre din Rusia şi toate jucătoarele care vorbesc rusa şi înţelegem că acest atac neprovocat a avut loc fără cunoştinţa sau implicarea lor'', precizează cele două jucătoare ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.