Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, care a rămas fără echipă de 1.363 de zile, nu a primit nicio ofertă

captură TV
fotbal american

Jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, care a rămas fără echipă de 1.363 de zile, nu a primit nicio ofertă, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Kaepernick este iniţiatorul mişcării de protest faţă de violenţele poliţiei împotriva afro-americanilor.

Aşezatul genunchiului în pământ, mişcare iniţiată de Kaepernick, a devenit un gest emblematic de contestare a nedreptăţii rasiale, efectuat de numeroase persoane, inclusiv poliţişti, la manifestaţiile ce au avut loc în acest an în SUA.

Kaepernick nu a primit nicio ofertă, deşi mai mulţi jucători ce evoluează pe postul său, quarterback, s-au accidentat în acest sezon. Fostul component al echipei San Francisco 49ers a postat luni un video în care anunţă că este disponibil.

"1.363 de zile de când mi se refuză dreptul la muncă", a afirmat jucătorul

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Postarea este însoţită de un video în care Kaepernick apare antrenându-se alături de un fost coleg al său de la 49ers, Eric Reid, care i s-a alăturat în timpul protestelor şi care este şi el fără echipă.

Kaepernick, care are acum 33 de ani, a acuzat în octombrie 2017 Liga naţională de fotbal american (NFL) de înţelegere secretă pentru a-l împiedica să-şi găsească o echipă. El a acuzat cele 32 de echipe care formează NFL şi însăşi NFL că s-au înţeles pentru ca el să nu-şi poată găsi echipă, cu scopul de a-l sancţiona pentru a fi iniţiat în 2016 mişcarea de boicotare a imnului Statelor Unite.

Cele două părţi au ajuns la o înţelegere în 2019. În ciuda faptului că NFL a recunoscut dreptul jucătorilor să protesteze, Kaepernick nu a stârnit interesul echipelor, deşi el continuă să se antreneze.

Postarea lui Kaepernick a venit după ce Cincinnati Bengals a început căutarea unui quarterback în urma gravei accidentări la genunchi suferite duminică de debutantul Joe Burrow, care nu va mai juca în acest sezon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.