Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătorul Youssoufa Moukoko de la Borussia Dortmund este cel mai tânăr debutant în Liga Campionilor, la vârsta de 16 ani şi 18 zile

champions league

Jucătorul Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) a devenit, marţi, la vârsta de 16 ani şi 18 zile, cel mai tânăr jucător care debutează în Liga Campionilor, informează UEFA.

Tânărul atacant născut în Camerun, la Yaounde, a bătut recordul de precocitate al competiţiei, deţinut de nigerianul Celestine Babayaro, care a debutat, în noiembrie 1995, la Anderlecht, la vârsta de 16 ani şi 87 de zile, potrivit news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Moukoko, care reprezintă Germania, a intrat în minutul 58 al meciului Zenit Sankt Petersburg - Borussia, scor 1-2, din ultima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor. El l-a înlocuit pe Passlack.

La 21 noiembrie, Moukoko a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Bundesliga, la vârsta de 16 ani şi o zi.

Moukoko ar fi putut debuta mai devreme în prima ligă germană, însă nu i-a permis regulamentul, potrivit căruia, pentru a evolua în Bundesliga, un fotbalist trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani.

Youssoufa Moukoko a impresionat deja în competiţiile de juniori. El a evoluat, la 12 ani, în campionatul U17, în care a marcat 90 de goluri în 56 de meciuri. La 14 ani, a jucat în campionatul U19, în care a înscris de 47 de ori în 25 de partide. La 15 ani, Moukoko a debutat în naţionala U20 a Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.