Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Iași deține președinția Comisiei de Investiții, Afaceri și IMM-URI din cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică și Regională al AER în Cadrul Asociați

Maricel Popa

După succesul Iașului în plan politic prin plasarea pe listele candidaților la alegerile europarlamentare a deputatului ieșean Tudor Ciuhodaru pe un loc eligibil, acum înregistrăm o reușită și pe plan administrativ.

În aceste zile la Orebro, în Suedia, se desfășoară plenara de primăvară a AER, eveniment la care particip în calitate de președinte al Consiliului Județean.

Citește și: Elena Udrea, IEȘIRE BOMBĂ, în toiul nopții, la adresa ÎCCJ: 'Nu vă lăsați păcăliți. Propaganda din statul paralel a devoalat acest plan'

Am fost ales Președinte al Comisiei de Investiții, Afaceri și IMM-URI din cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică și Regională al AER , cu sediul la Bruxelles. Aceasta funcție va fi deținută de județul nostru timp de doi ani.

Am onoarea să îl înlocuiesc pe Jean Luc Vanraes, un celebru politician belgian care s-a impus la nivel european prin ideile progresiste de dezvoltare ale regiunilor.

Misiunea noastră nu va fi una simplă. Va trebui să identificăm și să promovăm parteneriate puternice între administrațiile regionale și principalii actori economici ai acestora. Suntem în contextul prezidării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și acest lucru trebuie să ne responsabilizeze.

În cadrul discuțiilor au fost dezbătuți trei dintre indicatorii Strategiei Europene de Dezvoltare 2030: hrană, inovare și sănătate.

Calitatea de membru al AER este o oportunitate pentru fiecare dintre regiuni, mai ales pentru cele din țările est –europene, unul dintre marile beneficii fiind schimbul de experiență și acumularea de informații în ceea ce privește strategiile de dezvoltare pe termen mediu și lung pe care fiecare dintre parteneri trebuie să le configureze în acord cu strategia europeană privind sustenabilitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.