Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecat pentru infracţiuni contra umanităţii, Petre Roman şochează: Piaţa Universităţii a fost un cancer

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Petre Roman

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, pentru infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, fostul premier Petre Roman face o declaraţie controversată.

Invitat la emisiunea "În faţa ta", de la Digi 24, luni, 18 septembrie, Petre Roman s-a declarat nevinovat şi a făcut afirmaţii jignitoare la adresa protestatarilor din Piaţa Universităţii din 1990.

"Aşa ceva este dincolo de orice fel de raţiune şi realitate, pentru că este o acuzaţie care nu se susţine. Să spui că am chemat minerii este cu totul aberant", a afirmat fostul premier, în prezent membru PNL. "Eu dorm liniştit noaptea, pentru că nu am săvârşit niciun fel de infracţiune", a mai precizat Roman, cu referire la infracţiunea de care este acuzat.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, dacă putea să procedeze diferit în zilele protestelor din Piaţa Universităţii, Petre Roman a răspuns: "Puteam să nu autorizez intervenţia forţelor de poliţie. Asta aş fi putut să fac, cu consecinţa că acel cancer de acolo, din centrul Capitalei, să continue."

Vezi şi: Ministrul Finanţelor provoacă un CUTREMUR în mediul privat: Firmele, obligate să mărească salariile

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorii militari au finalizat cercetările în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi au trimis în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, 14 persoane, între care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Miron Cozma. Potrivit procurorilor, în zilele de 11 şi 12 iunie 1990 autorităţile statului au hotărât să declanşeze un atac violent împotriva manifestanţilor aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în acest atac fiind implicate, în mod nelegal, forţe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării.

VIDEO (de la minutul 47.30):

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.