Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Camelia Bogdan cere CSM să îi apere reputația după atacurile Antena 3

camelia bogdan

Judecătoarea Camelia Bogdan a depus la CSM o cerere de apărare a reputației profesionale, după ce Antena 3 a acuzat-o în mai multe emisiuni că este incompatibilă deoarece, în timpul în care a judecat procesul lui Dan Voiculescu în care Ministerul Agriculturii era parte, a ținut cursuri unor angajați ai APIA, instituție subordonată aceluiași minister.

În scrisoarea către CSM, citată de Hotnews, Camelia Bogdan menționează că a predat respectivele cursuri în timpul vacanței judecătorești, cu acordul președintelui de secție. Mai mult, ea susține că nu a încasat bani pentru respectivele cursuri de la nicio parte din dosarul ICA, ci banii pe care i-a primit provin dintr-un împumut contractat de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Camelia Bogdan a adăugat și că nu a fost selectată de către Ministerul Agriculturii pentru poziția de lector, ci de o firmă care a fost selectată să se ocupe de organizarea respectivului training și că a întrebat ANI dacă acest lucru ar reprezenta o incompabilitate, răspunsul fiind negativ.

„Vă rog să constatați faptul că în prezent sunt supusă de către postul de televiziune Antena 3, de către ziarul Jurnalul Național  și de către portalul Lumea Justiției unui adevărat linsaj mediatic, linsaj ce amintește de campaniile duse de presa subordonată regimurilor totalitare”, le scrie Camelia Bogdan celor de la CSM.

Judecătoarea face referiri și la jurnaliștii care o atacă, aducând argumente pentru care obiectivitatea acestora este graf afectată.

„Domnul Mugur Ciuvică, altfel un critic constant al condamnatului Dan Voiculescu înainte de 2005, a participat la tranzacții comerciale alături de membrii familiei lui Dan Voiculescu, astfel încât există serioase suspiciuni asupra lipsei domniei sale de obiectivitate. Pe de altă parte, domnul Mihai Gâdea, realizator al emisiunii Sinteza Zilei, are o datorie de 785.000 lei la Dan Voiculescu (conform declarațiilor de avere ale acestuia), supusă executării silite prin poprire în contul datoriei pe care acesta din urmă o are la bugetul de Stat. Putem aprecia astfel că principalii jurnaliști implicați în linșajul mediatic îndreptat împotriva mea îi sunt datori, direct ori indirect, într-o formă ori alta, persoanei condamnate de mine”, susține Camelia Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.