Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în justiția din România - Judecătoarea care făcea parte dintr-o rețea de traficanți de droguri, trimisă în judecată

F. P.
justitie crime scene

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în judecată de procurori pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicului, favorizarea făptuitorului, luare de mită, deținere și trafic de droguri. Este vorba despre judecătoarea Ana Maria Chirilă, acuzată de sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți. Alături de acesta a fost trimis în judecată interlopul Mihai Pînzari zis Tonici din Rădăuți, de la care ar fi luat mită, și de un presupus traficant, Ciprian Cotoară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii Secției de urmărire penală au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice.

Este vorba de o judecătoare de la Tribunalul Suceava, care este acuzată că, în perioada 11–14 noiembrie 2022, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT, privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate. Potrivit rechizitoriului, inculpata, înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziție, a pus aceste informații la dispoziția unui inculpat. Astfel, informațiile au ajuns și la alte persoane interesate, urmărind, pe de o parte, obținerea unor foloase necuvenite, pentru alții, din valorificarea informațiilor, iar pe de altă parte, asigurarea unei protecții pentru un inculpat.

De asemenea, în perioada aprilie–septembrie 2023, în calitate de judecător de drepturi și libertăți într-un dosar al DIICOT, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală efectuate, măsurile de supraveghere tehnică solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică. Aceste informații, în mod direct și prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispoziția a două persoane.

Mită de la traficanți

Totodată, procurorii arată că, în perioada 2021– 2023, în mod repetat, a primit direct de la un inculpat, precum și de la o altă persoană mai multe bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT și prin care inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorii arată că, în perioada august – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa cantități droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură cât și împreună cu o altă persoană. Femeia mai este acuzată de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri și trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Și mituitorul a fost trimis în judecată

Un alt inculpat a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare mită, „constând în aceea că - în scopul în scopul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava-Secția penală în care a fost trimis în judecată - i-a dat magistratului care îl judeca pe fond (inculpata de la punctul I) în mod direct și prin intermediul altei persoane o serie bunuri și foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.)”.

Al treilea inculpat este acuzat de trafic de influență, după ce „a pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a și primit, în două tranșe, în perioada octombrie–noiembrie 2021, pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru o persoană trimisă în judecată”. Inculpatul mai este acuzat de deținere de droguri pentru consum, trafic de droguri de mare risc.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Curții de Apel Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.