Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea care l-a băgat la pușcărie pe Dan Voiculescu joacă dur. Folosește o cale extraordinară de atac

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Judecătoarea care l-a băgat în puşcărie pe mogulul Dan Voiculescu joacă tare. Camelia Bogdan pare că îşi joacă cariera din magistratură şi face un pas important. Aceasta a decis să folosească o cale extraordinara de atac si a cerut anularea hotărârii de a fi mutata la Targu Mures. Bogdan vrea ca Înalta Curte să revizuiasca decizia prin care a fost sanctionata cu mutarea disciplinara la Curtea de Apel Targu Mures pentru o perioada de sase luni.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Magistratul a depus la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) o contestatie in anulare impotriva deciziei definitive prin care a fost sanctionata disciplinar. "Caseaza in parte hotararea atacata, in ceea ce priveste sanctiunea excluderii din magistratura, pe care o inlocuieste cu sanctiunea constand in mutarea disciplinara pe o perioada de 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures, incepand cu data de 15 ianuarie 2018", se precizeaza in solutia adoptata pe 13 decembrie cu majoritate de voturi de completul de judecata de la ICCJ.

Citește și: Surpriză de proporţii: Andra şi Delia vor fi invidioase – ea e cea mai bogată cântăreaţă din România

Decizia a fost luata de un complet de 5 judecatori, la un scor strans. Trei judecatori au fost pentru sanctiune disciplinara: iar alti doi judecatori au aratat ca Bogdan nu trebuie sanctionata.

Camelia Bogdan oferă şi patru motive pentru care prima decizie ar trebui să fie anulat. Priul ar fi că aceasta a fost semnata de magistratul asistent. "Este de notorietate ca, potrivit art. 426 C.pr.civ, hotararea se redacteaza de unul dintre judecatorii care au participat la solutionarea cauzei si se semneaza de toti membrii completului de judecata. In caz de impiedicare a unuia dintre acestia, hotararea se semneaza in locul sau de presedintele completului, iar daca nici acesta nu poate semna, hotararea se semneaza de presedintele instantei", arata Camelia Bogdan.

Citește și: Autorităţile au luat măsuri speciale – Au decis soarta criminalei de la metrou

Camelia Bogdan mai spune că s-a ignorat un act emis de ANI şi că doi magistrati ar fi fost in incompatibilitate. În fine, ultimul motiv invocat este jurisprudenta Inaltei Curti. Camelia Bogdan ar fi fost privata de o judecata impartiala, "aspect ce deriva din tratamentul discriminatoriu la care am fost supusa de cele trei doamne judecator, care au ignorat practica unitara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ipotezele in care nu se retine cumulul de functii.", mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.