Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Florica Roman, solicitare către DNA: 'Subiectul este de maxim interes public, în contextul în care se vehiculează atâtea minciuni publice'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, anunţă că a trimis joi, 28 februarie, o solicitare in baza Legii 544/2001 Directiei Nationale Anticoruptie pentru a i se comunica numele procurorilor care au functionat in cadrul Serviciului de combatere a coruptiei din justitie, care a existat in cadrul DNA pana la infiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

CITEȘTE ȘI: Ţine colesterolul sub control: TOP 10 alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu

"In contextul in care diverse persoane din spatiul public, inclusiv procurori si judecatori, se arata “ingrijorate” ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ar afecta independenta justitiei, in conditiile in care procurorii ce activeaza in cadrul acesteia nu sunt numiti politic ci de catre CSM, am formulat urmatoarea solicitare catre DNA:

In baza Legii 544/2001 “va solicit sa imi comunicati:

1. Numele procurorului/rilor sef/i a/i fostului Serviciu de combatere a coruptiei din justitie si perioada cat a/au fost in functie.

2. Numele procurorilor si perioada in care au functionat in cadrul Serviciului de combatere a coruptiei din justitie in intervalul in care acest serviciu a fost in functie”.

Dat fiind ca subiectul este de vadit interes public, ma astept ca DNA sa comunice, chiar public, aceste nume cu celeritate.

In timp ce numele procurorilor din cadrul SIIJ sunt cunoscute, acestia fiind numiti de catre CSM in urma unei proceduri transparente, nu se cunoaste nici pana in prezent cine au fost procurorii desemnati arbitrar de catre fostul procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi sa conduca si sa functioneze in cadrul acestui Serviciu ce avea in competenta anchetarea magistratilor.

Pentru o corecta si completa informare a opiniei publice este, de aceea, imperativ ca DNA sa faca cunoscut numele procurorilor care, anterior infiintari SIIJ, aveau in cadrul acestei Serviciu competenta de a-i ancheta pe procurori si judecatori.

Fac un apel, cu aceasta ocazie, si presei sa ceara aceleasi informatii de la DNA tocmai pentru ca subiectul este de maxim interes public, in contextul in care se vehiculeaza atatea minciuni publice la adresa SIIJ", precizează judecătoarea Roman pe blogul personal.

CITEȘTE ȘI: Care este băutura ideală la micul dejun? NU este cafeaua .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.