Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Gabriela Baltag, șefa AMR, dă atacul la procurorii DNA şi DIICOT

gabriela baltag

Judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), a declarat miercuri că există inechităţi în sistemul judiciar, generate de legile date de Parlament, subliniind că astfel "procurorii DNA şi DIICOT sunt consideraţi superiori judecătorilor".

Citește și: OLAF îi dă lovitura decisivă lui Victor Ponta

"Salarizarea este cu încă jumătate din salariul judecătorului. Are mai mult procurorul. Deci urmărirea penală este superioară judecăţii, (...) e un lucru pe care trebuie să-l sistăm. Trebuie să fim sinceri şi să spunem, asta este realitatea", a spus judecătoarea Baltag în timpul întâlnirii conducerii Senatului cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi.

Citește și: Mihai Răzvan Ungureanu îl distruge pe Gabriel Oprea: E broasca prea mare

Baltag a vorbit despre inechităţile din sistemul judiciar generate de legile date de Parlament, inechităţi "salariale şi de promovare, de numire".

"Domnul preşedinte, aţi vorbit dumneavoastră despre calitatea actului de justiţie, vreau să vă spunem că sistemul judiciar (...) simte de câţiva ani inechităţile sistemului, prin legile pe care dumneavoastră le generaţi, inechităţi salariale pe care nu am de ce să le ocolesc, până la inechităţi legate de promovare, de numire în sistem", a precizat Baltag.

Citește și: Cine e, de fapt, medicul care a supervizat operația lui Victor Ponta și cum s-au cunoscut

Preşedinta AMR a explicat în ce constau inechităţile din sistem: "este vorba despre modalităţile de numire a procurorilor DIICOT şi DNA. Noi toţi, magistraţii dăm concursuri, dăm examene foarte serioase pentru fiecare moment din viaţa noastră, când dorim să ocupăm o funcţie. În această situaţie, pentru procurorii DNA şi DIICOT există o dispensă, pe condiţii de vechime, şi ne trezim poate că sunt persoane care au câţiva ani şi câteva rechizitorii numai instrumentate şi au ajuns procurori DNA. De la Parchetul de pe lângă Judecătorie, atenţie, direct la Parchetul de pe lângă Înalta Curte", anunță mediafax.ro

Citește și: Telenovela vânzării apartamentului lui Dan Voiculescu s-a încheiat! Cu cât s-a dat locuința

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.