Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Simona Marcu (CSM), după anunțul ministrului Justiției: 'Abordarea este obtuză'

Inquam Photos / Octav Ganea
simona marcu

Judecătoarea Simona Marcu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), reacționează la anunțul ministrului Justiției, Stelian Ion, cu privire la transmiterea la Guvern a proiectului de lege pentru desființarea SIIJ, în ciuda avizului negativ dat de CSM. Simona Marcu este de părere că abordarea ministrului este inacceptabilă și populistă.

„Dezamăgitor! Abordarea Ministrului Justiției este obtuză, nu vrea să audă decât vocile unor magistrați nereprezentativi. Să te prevalezi de opinia Consiliului doar atunci când îți convine și să te declari dezamăgit atunci când nu îți convine spune multe despre modul în care vede ministrul colaborarea interinstituțională. A reproșa Consiliului că nu îți dă soluții după ce primești aviz negativ, în condițiile în care acționezi în forță, fără o consultare prealabilă elaborării proiectului trimis la avizare, într-o problemă atât de sensibilă și complexă, mi se pare inacceptabil pentru un ministru de justiție care se vrea susținător al statului de drept. Las la o parte, cu părere de rău o spun, necunoașterea diferențelor conceptuale dintre „imunități” și „garanții” sau, mai grav, denaturarea sensului lor din rațiuni populiste”, a declarat judecătoarea Simona Marcu pentru STIRIPESURSE.RO.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, vineri dimineața, că a semnat și a trimis la Guvern proiectul care prevede desființarea SIIJ, în ciuda avizului negativ dat de CSM. Acesta a precizat că „desființarea acestei secții înseamnă „o normalizare, o promisiune pe care am făcut-o, un punct clar în programul de guvernare”.

„Pentru mine, avizul negativ din partea CSM reprezintă o dezamăgire. Nu am fost nicoodată obtuz la ideea de garanție și de întărire a independenței magistraților, dimprotrivă am avut în analiză anumite variante. Ele nu s-au contretuzat pentru că nu s-a găsit o formulă constituțională pentru a le promomova, În același timp, din partea membrilor CSM nu au venit propuneri concrete, altele decât unele pe care le-am eliminat din textul inițial, acele imunități suplimentare, cu care nu am fost și nu voi fi niciodată de acord”, a mai spus ministrul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.