Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător anchetat de CSM pentru încălcarea normelor de conduită

ebihoreanul.ro
justitie

Un judecător ar putea fi sancţionat de CSM pentru încălcarea normelor de conduită. Magistratul Norel Popescu i-a jignit pe jurnalişti după ce a declarat că "printre câinii de pază ai democrației se mai află și maidanezi".

Afirmaţia sa dură a venit după un articol din România Liberă, caz în care CSM a considerat că jurnalista Ondine Gherguţ a respectat normele deontologice ale profesiei de jurnalist şi a publicat informaţii corecte.

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii are de votat raportul Inspecției Judiciare care constată încălcarea normelor de conduită de către judecătorul Norel Popescu.

Acesta a susținut în plină ședință CSM că are de făcut o observație cu caracter general despre jurnaliști.

"Între câinii de pază ai pază ai democrației se mai află și maidanezi care stau pe burtă, care își caută stăpân, stăpân care e mânat de nu știu ce interese", a spus magistratul. Spusele sale au venit în contextul în care i s-a respins apărarea independenței pentru afirmațiile făcute într-un articol din România Liberă.

Atunci, CSM a considerat că publicaţia a respectat normele deontologice ale profesiei de jurnalist şi publicat informații corecte. Jurnalista articolului, Ondine Gherguţ a sesizat Inspecția Judiciară, iar CSM a fost sesizat de Convenția Organizațiilor de Media.

În raportul său, Inspecţia Judiciară consideră că tipul de limbaj folosit de un membru CSM este nedemn și nu se circumscrie Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor, potrivit surselor ziarului România liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.