Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CCR pune tunurile pe SRI: 'Nu este organ de urmărire penală'

spion

Scandalul interceptărilor telefonice îşi consumă un nou episod. Unul dintre judecătorii CCR vine cu noi precizări şi dezvăluiri uluitoare. Mona Pivniceru vorbeşte despre decizia luată de CCR privind interceptările telefonice.

Citește și: Băsescu, lovitură finală pentru Iohannis: ”Ați înțeles? E sluga zăpăciților, a sabotat statul”

„Așa cum este acum, formularea este foarte ambiguă și lasă loc la interpretări. Potrivit normelor europene, interceptările telefonice sunt considerate un act foarte intruziv la adresa unui om, a vieții lui intime și a familiei acestuia. De aceea, trebuie prevăzut în mod clar și expres CARE este organul care poate face aceste interceptări, dacă acel organ are baza legală pentru acest fapt și care sunt actele care stau la baza acestora. Potrivit legislației actuale din România, organe de cercetare penală sunt numai Parchetele și cele ale Poliției. Serviciul Român de Informații nu are prin legea sa de funcționare abilități pentru a fi organ de urmărire penală", a spus Pivniceru.

Citeşte şi: Decizii de ultimă oră ale Guvernului Cioloş în privinţa poliţiştilor

Judecătorul spune că „cei care fac interceptări trebuie să se subordoneze organului de urmărire penală. Tuturor celor cărora li se ascultă telefoanele trebuie să li se ofere garanții”.

Întrebată fiind ce se va întâmpla cu toate interceptările efectuate de SRI, de-a lungul timpului, care s-au constituit probe în dosare penale care au dus la condamnarea unor persoane, Mona Pivniceru a declarat că „legea nu se aplică retroactiv și că ea va fi valabilă doar pentru dosarele care se vor constitui de acum înainte, după publicarea modificărilor ce vor interveni”, a mai spus Pivniceru pentru qmagazine.

Vezi şi: Mircea Cărtărescu, mesaj pentru Iohannis: ”Regele alb s-a înnegrit! No hope”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.