Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoria Bistriţa a admis din nou cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al Clujului

sorin apostu

Judecătoria Bistriţa a admis, pentru a doua oară în ultimele patru luni, cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru fapte de corupţie şi care se află încarcerat la Penitenciarul Bistriţa, informează Agerpres

În data de 25 februarie, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a desfiinţat decizia luată de Judecătoria Bistriţa în 30 decembrie 2015 în aceeaşi speţă, în urma contestaţiei depuse de Direcţia Naţională Anticorupţie, însă în următoarea zi a fost înregistrat un nou dosar la Judecătorie privind eliberarea condiţionată a lui Apostu. 

Instanţa bistriţeană s-a pronunţat în data de 4 aprilie, în sensul admiterii cererii de eliberare condiţionată, DNA având drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. 

Pe rolul Judecătoriei Bistriţa există şi un al doilea dosar privind eliberarea condiţionată a lui Apostu, înregistrat în data de 3 martie, a cărui soluţie a fost amânată din cauza existenţei dosarului înregistrat în 26 februarie. 

Decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud, prin care lui Sorin Apostu nu i s-a aprobat eliberarea condiţionată, impunea şi reexaminarea de îndată a situaţiei fostului primar, ţinându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare ştiinţifică, fiecărui deţinut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită. 

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către reprezentantul Penitenciarului Bistriţa, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsa totală pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării şi pentru orele de muncă prestate. 

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani şi şase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureş, însă instanţa supremă a admis apelul DNA şi a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni. 

Apostu a fost încarcerat, iniţial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.