Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au dat o nouă lovitură: Un fost şef liberal a încasat iar o condamnare cu executare

puscarie catuse

Judecătorii i-au dat o nouă unui fost lider PNL. L-au condamnat într-un nou dosar la închisoare cu executare.

Judecătoria Alba Iulia a dat sentinţa în procesul în care Alin Simota este acuzat că a instigat la abuz în serviciu doi poliţişti de la IPJ Alba. Afaceristul din Valea Jiului a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare, fiindu-i interzise drepturi civile. Lui Simota i-a fost interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Sentinţa dată de Judecătoria Alba Iulia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.

Citeşte şi: Dramă pentru un jucător de la Real Madrid: Fotbalistul e în stare de şoc / FOTO

Alin Simota a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru că, aşa cum susţin anchetatorii, în 13 septembrie 2013, i-ar fi determinat pe doi poliţişti, L.I.S. şi M.M.N., să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Cei doi oameni ai legii, desemnaţi pentru paza şi escorta afaceristului, i-ar fi facilitat o întâlnire cu membrii familiei şi alte persoane. Întâlnirea pe care afaceristul ar fi avut-o cu apropiaţii s-a petrecut în perioada în care se afla în arest preventiv pentru dosarul în care este acuzat că ar fi condus o reţea de crimă organizată din care făcea parte şi Cristian Litera.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în PNL! Adriana Săftoiu: Am acceptat să candidez

În prezent, Alin Simota este dat în urmărire naţională şi internaţională. Afaceristul a dispărut din momentul în care Tribunalul Hunedoara a dispus reîncarcerarea, anulând hotărârea Judecătoriei Deva prin care a fost liberat condiţionat, fiind în executarea pedepsei de doi ani de închisoare pentru conflict de interese, infracţiune săvârşită în perioada în care ocupa funcţia de consilier judeţean, anunţă mesagerulhunedorean.

Citeşte şi: LOVITURĂ marca DIICOT: Pe cine au prins mascații

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.