Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au decis: Dan Diaconescu va fi ELIBERAT! Procurorii pot face contestație

dan diaconescu

Dan Diaconescu, fostul patron al OTV,  a ispăşit peste jumătate din pedeaspă de cinci ani şi 6 luni primită pentru şantaj și poate fi eliberat. Sentința au dat-o magistrații de la Judecătoria Sectorului 4, însă nu e definitivă. Procurorii pot face contestație.

"Admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul condamnat Diaconescu Cristian Dan. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.1881/2015 emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 1186/2013. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 104 Cod penal, privind revocarea liberării condiţionate. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare", se arată în hotărârea instanţei.

Citește și: EXCLUSIV! Scandal monstru în SĂNĂTATE! Salarii uriașe, medici umiliți și pacienți lăsați la voia întâmplării .

Dan Diaconescu a fost condamnat, pe 4 martie 2015, la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, fostul realizator OTV, Doru Pârv a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

Citește și: Premieră la nivel global: Cum arată primul robot care a primit cetățenia unui stat

Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

Citește și: Olguța Vasilescu pune punctul pe i : Ce se va întâmpla cu pilonul II de pensii

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.