Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au decis: Prorectorul Universității Spiru Haret a fost ARESTAT! Două persoane au arest la domiciliu, 4 au control judiciar

Inquam Photos / Octav Ganea
spiru haret

Magistrații au admis cererea procurorilor DIICOT și l-au arestat preventiv pe prorectorul de la „Spiru Haret”, Eduard Ionescu, iar alte două persoane au fost arestate la domiciliu și 4 au fost plasate sub control judiciar.

Eduard Ionescu, prorectorul de la „Spiru Haret”, a fost arestat preventiv în dosarul privind obținerea diplomelor în mod fraudulos. Alte două persoane din dosar au fost arestate la domiciliu, iar restul de 4 persoane au fost plasați sub control judiciar. Decizia poate fi contestată.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a semnat! L-a trecut pe linie moartă

Miercuri, anchetatorii au făcut 76 de percheziții, ancheta vizând, pe lângă prorector, și trei secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenți, 15 profesori, trei decani și prodecani ai unor facultăți, dar și doi angajați ai universității. De asemenea, procurorii fac cercetări și cu privire la 12 intermediari, care nu au funcții sau legături directe cu universitatea. Este vorba despre părinți, soți sau alte rude ale studenților.

Conform unui comunicat al DIICOT, verificările s-au făcut pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Bistrița-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Vaslui, Satu Mare, Ialomița, Timișoara, Dâmbovița, Botoșani, Cluj și Mureș.

Citește și: Biserica a declarat razboi serialului Netflix

Dosarul deschis de procurori vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie, abuz în serviciu, participație improprie la abuz in serviciu, fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Grilele cu întrebări/răspunsuri, precum şi lucrările de licență/master ajungeau în posesia prorectorului, care mai departe, contrar legii si atribuțiilor prevăzute de normele aplicabile, în schimbul unor foloase materiale, le furniza persoanelor interesate (studenți/persoane intermediare), în scopul utilizării şi promovării frauduloase a examenelor (de an/sesiune de licență), spun procurorii DIICOT.

Citește și: Guvernul Orban `creşte vârsta de pensionare`! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.