Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au decis - Un fost primar PNL iese din închisoare după ce a executat doar jumătate din pedeapsă

BN breaking news justitie

Judecătorii din Hunedoara au decis, luni, că fostul primar din Deva, Mircia Muntean, poate fi eliberat condiționat, după ce a făcut trei ani din cei 6 de închisoare la care a fost condamnat, anunță Mediafax. Fostul primar a făcut închisoare pentru că a condus băut o maşină și a făcut tranzacții cu un traficant.

Judecătoria Deva a decis, luni, că Mircia Muntean îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Decizia instanței poate fi însă contestată de procurori.

„Admite propunerea de liberare condiționată. (...) Cu drept de contestație în termen de trei zile de la comunicare", a stabilit Judecătoria Deva.

Gabriela Firea nu rămâne pasivă la atacurile lui Ludovic Orban - replică dură: 'Confundă bugetul național cu propriile buzunare'

În aprilie 2017, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare. Atunci, judecătorii au menţinut decizia primei instanţe, care a dispus doi ani pentru că a condus băut o maşină, adăugându-se patru ani de la o pedeapsă anterioară pentru abuz în serviciu.

În anul 2013, fostul primar a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind găsit vinovat că a încheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux. Apoi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut o decizie dispusă în iunie 2016, când Muntean care abia fusese ales în funcţia de primar al orașului Deva, a primit doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Edilul a fost prins în 2014 conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. La acel moment a fost implicat într-un accident rutier, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufişuri.

Înainte de a se preda la IPJ Hunedoara, în 2017, Mircia Muntean a semnat o propunere adresată consilierilor prin care cerea acordarea titlurilor de Cetăţeni de Onoare ai orașului Deva pentru două gimnaste medaliate la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.