Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Curții Constituționale din Rusia, puși sub acuzare în Ucraina: riscă până la 15 ani de închisoare

https://arbitration.ccir.ro/
justitie arbitraj international

Zece judecători de la Curtea Constituțională a Rusiei au fost puși sub acuzare în lipsă de Procurorul general ucrainean în legătură cu decizia de a anexa republicile populare Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Acuzațiile aduse de Ucraina

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a colectat dovezi incontestabile ale vinovăției a 10 judecători ai Curții Constituționale a Federației Ruse implicați în 'legitimarea' regimului de la Kremlin în regiunile ocupate temporar din Ucraina. Pe 2 octombrie anul trecut, ei au recunoscut acordurile 'legale' privind 'aderarea' teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei la Rusia. În acest scop, judecătorii au semnat rezoluții privind admiterea în țara agresoare a așa-numitelor 'republici populare Donețk și Lugansk', precum și a unor părți din regiunile Zaporijjea și Herson”, transmite Serivciul de Securitate al Ucrainei.

„La acea vreme, Curtea Constituțională a Federației Ruse era formată din 10 judecători actuali, inclusiv șeful acestei instituții. Astfel, au fost colectate probe cu privire la toți funcționarii care au susținut această decizie. Conducerea militaro-politică de vârf a Rusiei a folosit această concluzie a Curții Constituționale a Federației Ruse ca etapă formală în anexarea regiunilor ocupate din Ucraina. Pe baza probelor colectate, anchetatorii Serviciului de Securitate au informat judecătorii ruși cu privire la suspiciunea prevăzută la articolul 5 din art. 27 si partea a 3-a a art. 110 din Codul penal al Ucrainei (complicitate la încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei)”, mai transmit forțele de securitate ale Ucrainei.

Ce riscă cei zece judecători

Cei zece riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare sau închisoare pe viață cu confiscarea averilor. „În prezent, sunt în curs de desfășurare măsuri cuprinzătoare pentru a-i aduce pe inculpați în fața justiției pentru infracțiuni împotriva Ucrainei. Cercetarea este efectuată de angajați ai Serviciului de Securitate sub îndrumarea procedurală a Parchetului General”, arată Serviciul de Securitate al Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.