Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Curţii de Apel Suceava cer abrogarea OUG 7/2019

Wall-Street.ro
Justitie

Judecătorii Curţii de Apel Suceava consideră că legile justiţiei au fost modificate într-un mod ''intempestiv'' şi solicită abrogarea OUG 7/2019, în acord cu punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Într-un comunicat remis de Biroul de presă al Curţii de Apel Suceava se arată Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava a decis, marţi, să solicite abrogarea parţială a OUG 7/ 2019, ce modifică legile justiţiei, în acord cu punctul de vedere exprimat de CSM.

Conform sursei citate, Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava "şi-a exprimat îngrijorarea faţă de modul intempestiv în care au fost adoptate modificările aduse legilor justiţiei prin OUG 7/2019, fără consultarea reală a CSM, garantul independenţei justiţiei".

În aceste condiţii, judecătorii Curţii de Apel Suceava solicită abrogarea parţială a OUG 7/2019, în acord cu punctul de vedere exprimat de plenul CSM din şedinţa din 25 februarie.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni să transmită Guvernului o solicitare de abrogare a dispoziţiilor din OUG 7/2019 prin care au fost aduse modificări legilor justiţiei, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legile justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.