Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii nu l-au iertat pe polițistul care și-a făcut dreptate cu bastonul: 10 luni de pușcărie și 10.000 de lei dauna morale

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Un poliţist din Capitală a fost condamnat în primă instanţă după ce a bătut un parcagiu. Poliţistul a primit aproape un an de închisoare cu suspendare şi este obligat să plătească 10.000 lei daune morale, anunță MEDIAFAX.

Agentul de la Secţia 17 din Capitală a fost condamnat la 10 luni cu suspendare pentru că a bătut un parcagiu. Trebuie să îi şi plătească daune de 10.000 lei. Decizia este în primă instanţă.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Poliţistul l-a dus pe parcagiu la Secţia 17 din Bucureşti, l-a obligat să se dezbrace şi l-ar fi lovit de mai multe ori cu pumnii şi cu un baston de cauciuc pe mâini şi pe picioare. Nici atunci nu s-a oprit: parcagiul a fost dus în subsolul secţiei şi a fost obligat să facă flotări şi genuflexiuni.

În motivarea condamnării redactate recent, judecătorii spun că poliţistul a afectat prestigiul Secţiei.

„Este de neacceptat comportamentul agresiv al inculpatului care, în calitate de reprezentant al statului, îşi depăşeşte în mod abuziv atribuţiile de serviciu şi recurge la exercitarea de violenţe fizice asupra unei persoane vulnerabile”, se arată în motivarea judecătorilor de la Judecătoria Sector 5.

Nicoleta Popescu de la APADOR CH, avocatul parcagiului, spune că acest caz ar trebui să fie un exemplu-şcoală, „să circule ca mod de circulară în secţiile de poliţie”.

„Intimidarea a fost de la momentul la care poliţistul l-a bătut şi i-a spus „ să nu îndrăzneşti să faci vreo plângere că te distrug, că te bag la puşcărie. Ar trebui să fie un exemplu-şcoală: să circule ca mod de circulară în secţiile de poliţie şi tratat total diferit atunci când primesc astfel de plângeri, adică tratate cu seriozitate”, a spus avocata de la APADOR-CH.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Florin Vîlnei, sindicalist din Poliţie, consideră că astfel de cazuri trebuie sancţionate. „Drept urmare, instanţa s-a pronunţat. E adevărat, în primă instanţă, dar aşteptăm să vedem ce zice şi instanţa de apel. Asta ni se transmite zilnic – trebuie să ne facem datoria, nu trebuie să abuzăm de tot ceea ce înseamnă legislaţie, trebuie să vedem cum intervenim. Acesta cred că ar trebui să fie mesajul”, a menţionat sindicalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.