Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Tribunalului Maramureş au protestat în afara orelor de program

Inquam protest magistrati

Mai mulţi judecători ai Tribunalului Maramureş au participat, marţi după orele de program, la un protest tăcut în faţa sediului instituţiei. De asemenea, în urma întrunirii Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, desfăşurată în aceeaşi zi, s-a emis un comunicat de presă prin care judecătorii îşi exprimă punctele de vedere cu privire la modificările Codului penal, Codului de procedură penală şi ale legilor Justiţiei, conform Agerpres.

"Judecătorii îşi manifestă în mod categoric nemulţumirea faţă de lipsa totală a consultărilor instanţelor cu privire la modificarea Codului Penal, a Codului de procedură penală şi a legilor justiţiei, mai cu seamă că aceste iniţiative au un major potenţial de afectare a activităţii parchetelor şi instanţelor de judecată. Judecătorii constată cu dezamăgire ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene cu privire la proiectele de lege din domeniul justiţiei", conform comunicatului.

Totodată, judecătorii susţin că noile modificări ale codurilor penale nu asigură protecţie victimei în timpul cercetării. "Judecătorii consideră că modificările propuse, în mare parte, pot duce la lipsirea organelor judiciare de intrumentele specifice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, îngreunând semnificativ realizarea unei justiţii penale eficiente şi pot pune la îndoială statutul şi independenţa magistraţilor, atât judecători cât şi procurori", se menţionează în comunicatul Tribunalului Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.