Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristi Danileț, SUSPICIOS privind pactul lui Iohannis: 'Ajung la o concluzie interesantă. Și atât, doar constat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț trage un semnal de alarmă după ce președintele României și reprezentanții PMP, PNL, USR și Pro România au semnat un pact privind continuarea parcursului european al României.

"În anul 2009 magistrații au declanșat un protest uriaș, prin care au blocat timp de o lună de zile activitatea instanțelor și parchetelor în 80% din instituții. Am avut atunci ideea încheierii unui Pact între puteri care să asigure respectarea și finanțarea adecvată a justiției. A durat multe luni negocierea pe textul acelui Pact. Știu și acum cine nu a semnat. Într-un final, Parlamentul de atunci a respins proiectul de Pact.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

În decembrie 2018 și apoi în cursul anului 2019 magistrații au pornit din nou un val de proteste. De data aceasta însoțiți de societatea civilă. Extinderea nu a mai fost așa de mare, dar lucrurile pretinse au fost extrem de profunde. S-a ajuns chiar la antrenarea organismelor de prim rang ale Uniunii Europene. Și în acest context se reia ideea unui Pact între puteri, care s-a semnat chiar azi.

Doar că, dacă compar cine a semnat Pactul de atunci și cine semnează Pactul de acum, ajung la o concluzie interesantă. Și atât, doar constat", scrie Cristi Danileț pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.