Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Arad a trecut de faza de platou şi este 'în remisiune' privind cazurile noi de COVID-19

coronavirus covid-19 covid

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad consideră că judeţul a trecut de faza de platou privind numărul cazurilor de COVID-19 şi este "în remisiune", în ultimele zile fiind raportate puţine cazuri noi, iar în spitale mai sunt doar 72 de pacienţi.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Arad, că vârful de internări a fost înregistrat în 17 şi 18 aprilie, iar în prezent sunt puţine cazuri noi confirmate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

"Cu privire la evoluţia internărilor, am avut un vârf pentru judeţul Arad în 17 - 18 aprilie, acum începem să coborâm semnificativ, am trecut de faza de platou, suntem în faza de remisiune. La ora actuală, avem 72 de pozitivi internaţi. (...) Din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, situaţia focarelor este stabilizată la acest moment. Dacă menţinem acest trend, sperăm să nu mai avem un al doilea val", a spus Horea Timiş.

În urmă cu o săptămână, 100 de pacienţi erau internaţi în judeţ, iar în urmă cu două săptămâni, 90% dintre paturi erau ocupate cu bolnavi de COVID-19.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a declarat că în judeţ sunt libere, marţi, 288 de paturi pentru pacienţi cu COVID-19, iar de la debutul pandemiei au fost declaraţi vindecaţi 541 pacienţi.

În ultimele 24 de ore a fost confirmat doar un caz nou de infectare, iar la raportarea anterioară erau înregistrate trei cazuri noi.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Până marţi, în judeţ au fost confirmate 680 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 75 de pacienţi au decedat.

Şeful DSP a mai anunţat că va avea o întâlnire, joi, cu toţi directorii de spitale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia măsurile ce vor fi luate în "era post Covid". El le-a mulţumit cadrelor medicale că au suportat "un program infernal" în ultimele luni şi a precizat că deşi ultimele cifre sunt încurajatoare, "deocamdată pericolul nu a trecut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.