Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul care a decis să facă vaccinarea anti-COVID în... săli de sport

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam centru vaccinare

Autorităţile din judeţul Satu Mare au pregătit o strategie de vaccinare anti Covid-19 la nivel judeţean, în primă etapă vaccinarea urmând să se facă la nivelul unităţilor spitaliceşti, iar pe urmă în 12 centre din municipiul reşedinţă şi alte 7 localităţi, informează Instituţia Prefectului, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vaccinarea va începe în ambulatoriile spitalelor şi va continua în centrele din oraşe şi comune, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

"Vaccinarea în prima etapă se va face în ambulatoriile de la nivelul unităţilor spitaliceşti din Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad. Vaccinarea populaţiei este propusă a se realiza în 8 unităţi administrativ-teritoriale care vor aronda întreaga arie administrativ-teritorială a judeţului, respectiv în municipiul Satu Mare (cu 5 locaţii), Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Poiana Codrului, Supur, Medieşu Aurit şi Gherţa Mare - fiecare cu câte o locaţie. Aceste propuneri au fost transmise pentru avizare Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Principalele locaţii identificate sunt de tipul sălilor de sport, respectiv locaţii de capacitate mare care pot asigura accesul direct al persoanelor fără a perturba alte activităţi, o separare a fluxurilor şi a tuturor circuitelor sanitare necesare", precizează sursa citată.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Vaccinarea persoanelor nedeplasabile se va face cu ajutorul unei caravane mobile.

"Campania de vaccinare anti-COVID-19 se va realiza, începând cu luna ianuarie 2021, în trei etape, astfel: 1. vaccinarea personalului din sistemul medical public şi privat; 2. vaccinarea personalului de îngrijire şi a persoanelor instituţionalizate în cele 41 de centre rezidenţiale din judeţ şi a personalului care deserveşte activităţi critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie); 3. vaccinarea întregii populaţii", a mai transmis Prefectura.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.