Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care două grădințe nu au niciun angajat vaccinat: Aproape jumătate dintre unitățile școlare reiau cursurile în online

gradinita

Peste 46% dintre unităţile de învăţământ din Alba, publice şi private, nu vor începe luni cursurile cu prezenţă fizică, în condiţiile în care rata de vaccinare a personalului din acestea este mai mică de 60%, înregistrându-se chiar o rată de 0% în două grădiniţe din municipiile Alba Iulia şi Sebeş.

Potrivit unui tabel cu rata de vaccinare a personalului în unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Alba transmis AGERPRES, vineri, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, procentajul de 60% este acoperit în 78 din cele 145 de unităţi. În 67 de unităţi este o rată de vaccinare mai mică de 60%, cursurile urmând să se desfăşoare online, scrie agerpres.ro.

Citește și: IREAL Județul în care 7 şcoli şi grădiniţe nu au niciun angajat vaccinat

La grădiniţele "Emanuel" din Alba Iulia şi "Sfântul Nicolae" din Sebeş, nu este niciun membru al personalului vaccinat împotriva COVID-19. O rată foarte scăzută de vaccinare este şi la Şcoala Gimnazială Scărişoara - 18%, la Grădiniţa cu Program Prelungit Piticot din oraşul Câmpeni - 18,51%, precum şi în alte şcoli din Munţii Apuseni.

Cele mai ridicate rate de vaccinare sunt la Grădiniţa "Heidi" Sebeş - 92,3%, Şcoala Postliceală Sanitară Alba Iulia - 92%, Colegiul Naţional "Bethlen Gabor" Aiud - 88%, Liceul Tehnologic Greco-Catolic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj - 87,87%, Liceul Tehnologic Ocna Mureş - 85%, Liceul Teologic Romano-Catolic "Grof Majlath Guzstav Karolyi" Alba Iulia - 83,33% şi Liceul Tehnologic Jidvei - 83%.

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia are o rată de vaccinare de 66,08%.

"Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat", se arată în ordinul comun al miniştrilor interimari ai Educaţiei şi Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.