Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care numărul cazurilor active de COVID-19 a crescut de 11 ori, în ultimele zece zile

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Numărul cazurilor active de COVID-19 din judeţul Covasna a crescut de 11 ori în ultimele zece zile, cele mai multe fiind înregistrate în zona Târgu Secuiesc.

Managerul Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează bolnavi COVID-19, a declarat, miercuri, că la ora actuală în spital sunt internate 31 de persoane suspecte sau diagnosticate cu COVID-19, dintre care două sunt în stare critică, scrie agerpres.ro.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

"În momentul de faţă sunt în total un număr de nouă pacienţi suspecţi COVID, dintre care opt internaţi pe secţia spitalului, iar un caz suspect COVID este în stare critică, intubat în Secţia de Terapie Intensivă. În privinţa pacienţilor COVID pozitiv confirmaţi sunt 22 de pacienţi, dintre care 16 sunt internaţi pe Secţia de Infecţioase COVID. Starea lor este relativ bună, cu simptomatologii diferite, de la minore până la puţin grave. Cât îi priveşte pe ceilalţi, pe Secţia de Chirurgie COVID se află cinci pacienţi, dintre care trei sunt din judeţul Covasna (...), iar doi au fost preluaţi din spitalele din Braşov. De asemenea, un pacient pozitiv se află în stare critică intubat la secţia de Terapie Intensivă COVID", a declarat Andras Nagy Robert.

Andras Nagy Robert a făcut un apel către cetăţeni să respecte regulile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, menţionând că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în zona Târgu Secuiesc.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

"Atragem atenţia locuitorilor să aibă grijă şi în perioada ce urmează, să aibă mai multă grijă şi să respecte acele reguli impuse de autorităţi şi de evitare a contactelor cu cazuri pozitive. Deci, răspândirea şi creşterea acestui număr de cazuri are rădăcina în transmiterea comunitară a virusului (...) Nu pot să spun că sunt focare de COVID în judeţ, sunt cazuri şi din Târgu Secuiesc şi din alte zone ale judeţului, dar cert este că în zona Târgu Secuiesc în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri decât în alte regiuni ale judeţului", a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 248 de persoane.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Prefecturii Covasna, în zilele de 7 şi 8 iunie în Spitalul Judeţean mai erau internate doar două persoane diagnosticate cu COVID-19, dar numărul pacienţilor a început să crească în următoarele zile.

Săptămâna trecută, şase cadre medicale de la Spitalul municipal din Târgu Secuiesc, respectiv trei medici şi trei asistente, au fost depistate pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

Citește și: Oficial! Zborurile către aceste țări sunt interzise până pe 17 iulie

Tot săptămâna trecută, o fabrică de confecţii din municipiul Târgu Secuiesc şi-a suspendat temporar o linie de producţie cu 85 de muncitori, după ce una dintre angajate a fost diagnosticată cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.