Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judeţul în care se vând doar maşini second-hand

masini noi

Din totalul de aproximativ 273.700 autoturisme vândute și înmatriculate, anul trecut, în România, doar o cincime au fost noi. Aceste cifre sunt, însă, influențate puternic de vânzările din București, unde se înregistrează atât cel mai mare număr de automobile vândute, cât și cea mai mare pondere a autoturismelor noi, scrie money.ro.

În Capitală, s-au vândut, în 2013, aproximativ 52.000 de mașini, dintre care peste 36.100 noi. De altfel, municipiul București este singurul din țară unde s-au cumpărat mai multe autoturisme noi decât rulate. Ponderea autoturismelor noi în numărul total al unităților vândute anul trecut către populația și firmele din Capitală este de 69,46%, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), analizate de Money.ro.

Al doilea județ după ponderea mașinilor noi în totalul autoturismelor vândute în 2013 este, la mare distanță, Constanța, cu 19,9%, reprezentând peste 1.400 mașini noi din totalul de aproape 7.100 cumpărate de localnici anul trecut.

Aceste date statistice au scos în evidență un lucru și mai surprinzător. Există un județ unde, pe tot parcursul anului trecut, nu s-au vândut nici măcar zece mașini noi pe lună. Este vorba despre județul Sălaj, unde populația și firmele au cumpărat doar 98 de mașini noi în tot anul, adică numai opt pe lună. În condițiile în care s-au comercializat, în total, 4.123 autovehicule, ponderea celor noi a fost de doar 2,37%.

Județul Sălaj se află la coada clasamentului la nivel de țară în funcție de numărul autoturismelor noi vândute. Acesta este precedat de județul Mehedinți, cu 106 unități noi vândute în 2013, și de Covasna, cu 144 mașini noi.

Ca pondere a mașinilor noi în numărul total de autoturisme vândute, județul Sălaj, aflat și aici la coada listei, este precedat de județul Mehedinți (2,69%), Botoșani (3,65%) și Bistrița-Năsăud (3,86%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.