Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judeţul Neamţ are un nou şef: Cine a pus mâna pe Consiliul Judeţean

După ce marți, 19 ianuarie, Constantin Iacoban, a fost demis din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, în urma unei decizii a Instituției Prefectului Neamț – vezi articolul Prefectura a DECIS. Președintele C.J. Neamț, Constantin Iacoban, DEMIS, astăzi, 21 ianuarie, în cadrul Consiliului Județean, a fost convocată o ședință de urgență, care a început cu ora 15:00. Încă de la începutul ședinței, Cristian Tapalagă, liderul grupului PNL din CJ, a ținut să precizeze că ședința nu este convocată legal (aceasta fiind anunțată cu foarte puțin timp înainte și doar printr-un mail și un sms),în consecință va contesta toate proiectele de hotărare care se vor vota azi. Secretarul județului, Gabriela Soroceanu a precizat că, fiind o situație deosebită și neavând reprezentant legal al județului Neamț a ținut să convoace de urgență această ședință.

În prezența a 28 de consilieri județeni, cu 20 de voturi pentru, ordinea de zi a fost aprobată, urmând a fi votat consilierul Dan Manoliu ca președinte de ședință (cu 27 voturi pentru). Următorul proiect de hotărâre a fost cel de alegere a președintelui Consiliului Județean. Prin urmare au fost făcute 2 propuneri pentru funcția de președinte: Emilia Arcan (din partea PSD) și Cristian Tapalagă (din partea PNL)

Cu 20 voturi pentru, Emilia Arcan (PSD) a fost aleasă noul președinte al Consiliului Județean Neamț. Emilia Arcan a fost vizată de Agenția Națională de Integritate în luna octombrie 2015 care a constatat starea de incompatibilitate a acesteia:

ARCAN EMILIA, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a fost votat Daniel Vasiliu-Macovei (UNPR), spun cei de la stirineamt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.