Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judo: Amanda Zuaznabar Torres a câştigat bronzul pentru România la Europenele Under-23

frjudo.ro
judo

Judo: Amanda Zuaznabar Torres a câştigat bronzul pentru România la Europenele Under-23

Sportiva de origine cubaneză Amanda Zuaznabar Torres a câştigat medalia de bronz la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo Under-23 de la Potsdam (Germania), după ce a învins-o în meciul decisiv pe Florentina Ivănescu, într-un duel românesc, informează Agerpres.

Zuaznabar Torres a trecut în optimi de croata Katarina Kristo, în sferturi a învins-o pe belgianca Alessia Corrao, dar a pierdut semifinala cu spaniola Aitana Fernandez Herrera.

Ivănescu a dispus în optimi de maghiara Ana Kriza, în sferturi s-a impus în faţa germancei Viktoria Folger, însă în semifinale a pierdut şi ea în faţa unei reprezentante a Spaniei, Laura Vazquez Fernandez. În recalificări, Ivănescu a trecut de olandeza Camile Nalbat, iar apoi a pierdut duelul cu Amanda Zuaznabar Torres, clasându-se pe locul cinci.

În concursul masculin, la cat. 60 kg, Alexandru Matei a încheiat pe cinci, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu azerul Mahamad Musaev.

Matei a trecut în optimi de bulgarul Ivan Simeonov, în sferturi a pierdut în faţa spaniolului Luis Barroso Lopez, dar a câştigat în recalificări în faţa armeanului Aşik Andreian, înainte de a fi învins de Musaev.

La cat. 73 kg, Ioan Dziţac l-a învins în primul tur pe austriacul Lenz Naprudnak, în turul secund s-a impus în faţa moldoveanului Grigorii Leontoae, dar a cedat în optimi în faţa ucraineanului Ievhen Goncearko.

Giorgia Hagianu a pierdut în primul tur la cat. 48 kg, în faţa maghiarei Rebeka Rita Koszegi, ulterior medaliată cu bronz.

În limitele cat. 52 kg, Luciana Catană a fost învinsă în primul tur de o reprezentantă a Austriei, Carina Klaus-Sternweiser.

La cat. 57 kg, ambele românce au pierdut în prima rundă. Yudelsis Jamez Romero, de origine cubaneză, a fost întrecută de kosovara Fationa Kasapi, medaliată cu bronz ulterior, iar Vanessa Tolea a cedat în faţa polonezei Karolina Siennicka.

România participă la competiţie cu 14 sportivi, 6 la masculin şi 8 la feminin. Judoka Alexandru Matei este medaliat cu bronz anul trecut la Campionatele Europene U23 la aceeaşi categorie de greutate (60 kg).

La Campionatele Europene de judo U23 (17-19 noiembrie) sunt înscrişi 309 judoka din 36 de ţări, 184 masculin şi 126 feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.