Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange speră 'într-un dialog' cu autorităţile britanice

reuters
Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat vineri că avocaţii săi au contactat autorităţile britanice şi speră 'într-un dialog privind cel mai bun mod de a avansa' în cazul său, el fiind refugiat de cinci ani la Ambasada Ecuadorului din Londra, relatează AFP. Adresându-se de la balconul ambasadei la puţin timp după ce justiţia suedeză a închis dosarul în care era acuzat de agresiune sexuală, el a adăugat că speră de asemenea 'că va avea un dialog cu Departamentul de Justiţie' din SUA.

Julian Assange este refugiat la sediul ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranţa că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunţat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiţie pentru publicarea unor documente diplomatice confidenţiale, conform Agerpres.

După anunţul de vineri de la Stockholm, poliţia britanică a precizat că va fi "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.