Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate de miliard de persoane ar putea fi aruncate în sărăcie din cauza pandemiei, anunță Oxfam

economie deficit declin

Pandemia de coronavirus ar putea arunca în sărăcie o jumătate de miliard de persoane în întreaga lume, a avertizat joi organizaţia de caritate Oxfam cu sediul în Marea Britanie, citată de dpa.

Organizaţia de caritate a făcut apel la liderii mondiali să cadă de acord asupra unui pachet de salvare economică pentru a menţine ţările în curs de dezvoltare şi comunităţile pe linia de plutire, înaintea reuniunilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), Băncii Mondiale şi miniştrilor de finanţe din G20 săptămâna viitoare.

Un nou raport comandat de Oxfam sugerează o creştere a sărăciei între 6 şi 8% comparativ cu nivelurile din 2018, în timp ce guvernele îşi stopează economiile pentru a gestiona răspândirea noului coronavirus.

Citește și: Izolarea impunsă prin pandemia de coronavirus devine un coșmar pentru victimele violenței domestice

"Acest lucru ar putea da înapoi lupta împotriva sărăciei cu un deceniu şi chiar cu 30 de ani în unele regiuni, precum Africa Subsahariană, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord", se arată în raport, realizat de King's College din Londra şi Australian National University.

Raportul constată că o scădere de 20% a veniturilor ca urmare a unei recesiuni cauzate de epidemia de virus ar putea împinge alte 548 milioane de persoane să trăiască cu sub 5,50 dolari pe zi, pragul internaţional al sărăciei stabilit de Banca Mondială pentru ţările cu venituri medii superioare.

Oxfam sugerează emiterea de granturi în numerar, mai mult sprijin pentru întreprinderile mici, precum şi suspendarea imediată a plăţilor datoriei ţărilor sărace.

Pentru a face aceasta, Oxfam sugerează ca FMI să emită 1 trilion de dolari în Drepturi Speciale de Tragere (DST) ca un stimulent economic global unic. De asemenea, organizaţia de caritate cere naţiunilor bogate să crească imediat sprijinul acordat celor mai sărace ţări şi să adopte taxe de urgenţă solitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.