Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juraţii îl declară pe Paul Manafort, şeful campaniei lui Donald Trump, vinovat de fraudă bancară şi fiscală

Prison Rideshare Network
justice

Fostul şef al campaniei electorale a lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost declarat marţi vinovat de opt infracţiuni legate de fraude bancare şi fiscale, transmite Reuters preluat de agerpres. Juraţii au anunţat că nu pot ajunge la un consens asupra altor 10 capete de acuzare.

Darius Vâlcov s-a DETONAT în direct: afirmație cu implicații MAJORE în sistemul de securitate al României

Judecătorul T. S. Ellis a invalidat procesul pentru 10 din cele 18 acuzaţii, asupra cărora juraţii nu au reuşit să se pună de acord. El nu a fixat deocamdată data când va pronunţa sentinţa conform verdictului juriului. Eventualele condamnări nu vor fi cunoscute înainte de 29 august, termen acordat procuraturii pentru a decide dacă cere rejudecarea pentru infracţiunile în privinţa cărora juriul s-a declarat indecis.

După patru zile de deliberări, juraţii au pronunţat verdictul "vinovat" pentru două din cele nouă infracţiuni de fraudă bancară puse de procurori pe seama lui Manafort. Juriul a dat dreptate acuzării în privinţa tuturor celor cinci infracţiuni de fraudă fiscală judecate şi a considerat valabilă doar una din cele patru acuzaţii de tăinuire a unor conturi în bănci străine.

Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting încalcă legea

Manafort, în vârstă de 69 de ani, se află în arest preventiv din iunie, după ce i-a fost anulată cauţiunea în urma unor acuzaţii de influenţare a martorilor. Verdictul împotriva sa este primul succes al procurorului independent Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Potrivit procurorilor, Paul Manafort a ascuns faţă de fiscul american 16 milioane de dolari câştigaţi din activitatea de consultant al unor politicieni pro-ruşi din Ucraina, iar după ce a pierdut această sursă de venit, a indus în eroare mai multe bănci pentru a obţine împrumuturi în valoare de 20 de milioane de dolari.

Liviu Dragnea a fost ținta unei TENTATIVE DE ASASINAT: 'Au venit 4 străini, au ajuns în preajma mea! Știu cine i-a plătit'

Preşedintele Trump a încercat să minimalizeze legăturile sale cu Manafort, care a fost timp de decenii o figură binecunoscută în mediile politice republicane. Manafort a fost implicat timp de cinci luni - dintre care trei ca şef - în campania electorală din 2016, în urma căreia a fost ales actualul preşedinte al Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.