Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialistul Jurma revine pe 'scena COVID': Săptămâna trecută am ieșit formal din valul 6, însă pandemia nu s-a terminat

Facebook
Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma susține că săptămâna trecută România a depășit formal valul 6 al pandemiei. Specailistul susține că următorul val poate începe la sfârșitul lui octombrie sau începul lunii noiembrie, anunță Mediafax.

„Nu trebuie să uităm că valul 6 este doar primul val de vară prin care a trecut România de la debutul pandemiei. Ieșirea timpurie din valul 6 lasă loc pentru un val de toamnă și e posibil să asistăm la tranziția către un nou stadiu al pandemiei cu 3 sau chiar 4 valuri pe an”, susține medicul într-o postare pe Facebook.

Aceata arată că valul 6 este cel mai lent dintre ultimele 4 valuri, dar se încadrează în cele 3 luni tipice (80-90 zile) ale unui val COVID-19.

Octavian Jurma susține că valul 6 a acumulat oficial apoximativ 350.000 de cazuri noi, aproape identic cu valul 3-Alpha, dar la un număr mult mai scăzut de teste.

„Valul 7 poate debuta la finalul lunii octombrie sau începutul noiembrie în funcție de momentul în care versiunile dominante din noile generații vor ajunge în țară. Dintre acestea, versiunile BA.4.6, BQ.1.1, BA.2.3.20 și BA.2.75.2 sunt cele mai infecțioase în acest moment, însă la nivel global asistăm la un fenomen unic de convergență spre anumite mutații avantajoase, dublată de o divergență care produce numeroase variante într-un timp tot mai scurt. Dintre noile generații de viruși, până acum doar versiunile BA.2.75 și BA.4.6 au fost confirmate în România în august”, susține Jurma.

Acesta mai arată că cea mai importantă măsură de protecție este vaccinarea cu noile versiuni ale vaccinului anti-COVID, la care se adaugă măsurile familiare, de bun simț, care definesc noua normalitate în pandemie: testarea, masca în spațiile publice închise, distanțarea, igiena și calitatea aerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.