Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist american: Conflictul din Ucraina - 'afacere de familie' a lui Nuland

victoria nuland

Conflictul din Ucraina a devenit o 'afacere de familie' a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia, si a sotului sau Robert Kagan, expert neoconservator, sustine jurnalistul american Robert Parry, citat de agentia de presa rusa RIA Novosti.

'Victoria Nuland si Robert Kagan au în derulare o afacere de familie. De la Departamentul de Stat, ea genereaza razboaie si, din paginile de opinie, el cere Congresului sa cumpere mai multe arme', scrie Robert Parry, într-un articol publicat pe site-ul pe care l-a creat în 1995, Consortium News.

' Este suficient ca acest duet în familie neobisnuit sa faca un pas sau doi ca industria militara a si primit fonduri suplimentare', scrie jurnalistul american, citat de RIA Novosti. Daca nu ar fi fost actiunile dnei Nuland, criza ucraineana poate ca nu lua forme atât de acute, sustine el.

Potrivit acestuia, Nuland în persoana facuse apel la activistii politici si oamenii de afaceri din Ucraina sa-l conteste pe presedintele ales legitim, Viktor Ianukovici, amintindu-le conducatorilor de întreprinderi ucraineni ca SUA au investit 5 miliarde de dolari în aspiratiile europene ale Ucrainei.

În plus, Parry mai aminteste ca Nuland a mers în Piata Independentei din Kiev, ocupata în iarna lui 2014 de manifestantii antiregim, împartind pachete cu mâncare, si sustine ca aceasta a selectat candidatii la functiile de conducere dupa înlaturarea regimului Ianukovici de la putere în Ucraina.

'Iat este un baiat de-al nostru', ar fi spus Nuland despre favoritul sau Arseni Iateniuk, înainte ca acesta sa fie numit în fruntea guvernului de la Kiev. Robert Kagan, la rândul sau, îsi manifesta curajul în cererile sale fata de Congres 'de a cheltui mai multe miliarde de dolari pentru industria militara' americana, oferind astfel resurse pentru 'apararea' Ucrainei.

Parry - jurnalist de investigatie american, cunoscut pentru articolele sale despre scandalul Iran Contra (când, în timpul administratiei presedintelui Robert Reagan, SUA au vândut arme guvernului iranian, aflat în razboi cu Irakul, în ciuda unui embargou - n.r.), publicate de Associated Press si Newsweek - ale carui opinii sunt citate frecvent de mass-media oficiale ruse, mai sustine ca Nuland încearca sa protejeze interesele 'partidei razboiului' din Ucraina si împiedica astfel punerea în aplicare a procesului de pace în estul Ucrainei, prevazut de acordurile de la Minsk.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.