Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist condamnat la moarte pentru SPIONAJ

spanzuratoare

Un jurnalist yemenit a fost condamnat la moarte de un tribunal din Sana'a, controlat de rebelii houthi, pentru spionaj în beneficiul Arabiei Saudite, a indicat joi o agenţie de presă a rebelilor şi sindicatul jurnaliştilor din Yemen, potrivit AFP, transmite agerpres.

Yahya al-Jubaihi, în vârstă de 61 de ani, a fost recunoscut "vinovat" de stabilirea de "contacte cu un stat străin" şi furnizarea unor diplomaţi saudiţi în capitala Sana'a a unor "informaţii care au prejudiciat Yemenul din punct de vedere militar, politic şi economic", informează agenţia de presă a rebelilor Saba.

Clipe de PANICĂ pentru preşedintele Venezuelei. A fost ATACAT cu pietre şi ouă

Această agenţie, controlată de houthi, susţine că jurnalistul era remunerat lunar de Riad cu suma de 4.500 de riali saudiţi (circa 1.125 de euro), începând cu anul 2010.

Provenind din cadrul importantei minorităţi zaydite concentrată în nordul Yemenului, rebelii houthi au ocupat Sana'a în septembrie 2014, cu ajutorul unor unităţi militare rămase loiale fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh.

Arabia Saudită a intervenit în Yemen în martie 2015 la conducerea unei coaliţii militare arabe pentru sprijinirea guvernului ce s-a retras la Aden, al doilea oraş ca mărime al ţării situat în sud.

Sindicatul jurnaliştilor yemeniţi denunţă condamnarea "arbitrară" a lui Jibaihi în a doua şedinţă a procesului, acuzându-i pe rebeli că "vizează libertatea presei".

Procesul celor două asasine ale lui Kim Jong-nam a fost AMÂNAT

Într-un comunicat, acest sindicat subliniază că Jubaihi este un "jurnalist experimentat" cu "un lung trecut profesional pe teritoriul întregului Yemen".

Jubaihi, care a fost arestat la domiciliul său la 6 septembrie 2016, a colaborat cu mai multe publicaţii în Yemen şi Arabia Saudită. El a lucrat, de asemenea, pentru departamentul media al guvernului până în 1990.

Ministerul Informaţiei din guvernul cu sediul la Aden a calificat procesul lui Jubaihi drept o "farsă" şi o tentativă de "reglare a unor conturi politice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.