Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist, condamnat pentru defăimarea unui deputat

ciocanel judecator

Magistraţii Curţii de Apel Cluj l-au obligat joi pe jurnalistul băimărean Grigore Ciascai şi publicaţia eMaramureş să achite daune morale în valoare de 20.000 de lei deputatului Mircea Dolha, pentru informaţii considerate defăimătoare, publicate în ziar.

Potrivit oradestiri.ro, publicaţia eMaramureş, aflată în insolvenţă, este proprietatea lui Cristian Şpan, denunţătorul primarului Cătălin Cherecheş, în dosarul de corupţie instrumentat de procurorii DNA.

Vezi și: EXCLUSIV - Traian Băsescu, prima reacție la plagiatul lui Victor Ponta: Este PERICULOS!/VIDEO

Înainte de a fi închisă, publicaţia scrisese, printre altele, că deputatul Mircea Dolha ar fi organizat huiduielile împotriva lui Ponta, din Baia Mare. Majoritatea jurnaliştilor au migrat după închiderea ziarului la pubicaţia ActualMM.

„Traiesc un mic sentiment de dreptate! Nu conteaza suma! Conteaza condamnarea crimei de presa la comanda pe care o comit unii pseudo-jurnalisti pentru bani! Respect sentinta definitiva a Curtii de Apel Cluj in cazul Emaramures desi cred ca vine tarziu. Raul pe care mi l-au facut ani de zile nu mai poate fi recuperat. Cei 20.000 lei, dupa ce imi vor fi achitati de catre asa zisii jurnalisti, ii voi dona unor familii cu copii aflate in dificultati financiare!”, a scris deputatul pe Facebook.

Vezi și: MODIFICĂRI aduse de 1 IULIE în buzunarele românilor

Solutia pe scurt: Admite în parte apelul declarat de reclamantul D.M. împotriva sentinţei civile nr. 561 din 4 iunie 2015 a Tribunalului Maramureş, pronunţată în dosarul nr. 654/100/2015, pe care o schimbă parţial, în sensul că obligă pârâţii C.G. în solidar cu SC E.M.SRL să-i plătească reclamantului daune morale în sumă de 20.000 lei. Menţine restul dispoziţiilor. Obligă intimaţii C.G. în solidar cu SC E.M.SRL să-i plătească apelantului 50 lei cheltuieli de judecată în apel. Obligă apelantul să-i plătească intimatului C.C. cheltuieli de judecată în sumă de 1000 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publicî din 30 iunie 2016.

Iniţial, magistraţii Tribunalului Maramureş îi oferiseră doar suma de 200 de lei ca daune morale lui Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.