Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliști în buzunarul lui George Soros - Un nou studiu dezvăluie mecanismul prin care miliardarul de extremă stânga își răspândește agenda

george soros

Miliardarul liberal George Soros este legat de unele dintre cele mai influente figuri media din Statele Unite și din străinătate prin banii pe care îi oferă grupurilor afiliate acestora, potrivit unui nou studiu realizat de MRC Business.

„Cele peste 32 de miliarde de dolari pe care miliardarul de stânga George Soros le-a vărsat în organizațiile sale pentru a răspândi în întreaga lume agenda sa radicală de "societate deschisă" privind avortul, economia marxistă, antiamericanismul, dezfinanțarea poliției, extremismul ecologist și fanatismul LGBT au dat roade”, au scris analiștii MRC Business, Joseph Vazquez și Daniel Schneider, potrivit Fox News.

„De fapt, finanțarea sa l-a ajutat să stabilească legături cu unele dintre cele mai mari personalități media cu nume din Statele Unite și din străinătate, care ajută la îndoctrinarea zilnică a milioane de oameni cu opiniile sale. MRC Business a găsit cel puțin 54 de personalități media proeminente ... care sunt legate de Soros prin legăturile lor cu organizațiile pe care le finanțează”, au continuat Vazquez și Schneider. „Printre acestea se numără personalități precum Lester Holt, prezentatorul de la 'NBC Nightly News', și Sally Buzbee, editorul executiv al The Washington Post”.

MRC Business, care face parte din organizația conservatoare Media Research Center, a dezvăluit raportul final al unei serii de trei părți care explorează amploarea influenței lui Soros asupra presei internaționale. Studiul a dezvăluit anterior că Soros a cheltuit cel puțin 131 de milioane de dolari între 2016 și 2020 pentru a influența 253 de grupuri media.

„Această rețea de legături cu mass-media îi permite lui Soros să dețină o influență considerabilă asupra poveștilor pe care mass-media le acoperă, asupra modului în care acoperă aceste povești și asupra poveștilor pe care nu le acoperă”, au scris Vazquez și Schneider.

Studiul a descoperit cel puțin 54 de personalități din mass-media legate de banii lui Soros, printre care se numără și cofondatorul Bloomberg News, Matthew Winkler, și Christiane Amanpour de la CNN.

„Ceilalți cuprind reporteri, prezentatori, editori, editori, directori de știri și jurnaliști legați de organizații precum ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times și o serie de alte instituții”, au scris Vazquez și Schneider.

Multe dintre figurile din mass-media sunt legate de Soros prin intermediul Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), care a primit 2,7 milioane de euro de la grupuri susținute de Soros. Winkler Holt, Buzbee și Amanpour se numără printre membrii consiliului de administrație al CPJ.

MRC a găsit exemple în care mai mulți membri ai consiliului de administrație al CPJ îl apără pe Soros în reportajele lor, atât subtil, cât și agresiv.

Nu toți greii din mass-media legați de banii lui Soros se află în fața camerei de filmat. Președintele NBCUniversal News Group, Cesar Conde, care conduce NBC News, MSNBC și CNBC, este, de asemenea, legat de banii lui Soros prin intermediul Institutului Aspen, care i-a acordat șefului NBC bursa Henry Crown Fellowship. Grupurile lui Soros au donat peste 1,1 milioane de dolari Institutului Aspen între 2016 și 2020, potrivit studiului.

Jurnaliștii și directorii din industria de știri cu roluri la The Marshall Project și ProPublica sunt, de asemenea, legați de buzunarele adânci ale lui Soros, întrucât ambele grupuri au primit peste 1,2 milioane de dolari de la miliardarul de extremă-stânga între 2016 și 2020.

National Public Radio și PolitiFact sunt, de asemenea, cel puțin parțial finanțate de grupuri susținute de Soros, potrivit studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.