Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliştii liberi şi independenţi sunt indicatorii unei democraţii consolidate

per.ro
Danut Pop

Dănuţ POP, preşedintele Partidului Ecologist multumeşte jurnaliștilor pentru onestitatea și devotamentul cu care aduc adevărul la lumină şi vorbeşte despre importanţa libertăţii de exprimare într-o democraţie consolidată, se spune într-un comunicat remis redacției.

"Cu această ocazie, îi felicit și le mulțumesc jurnaliștilor români pentru onestitatea și devotamentul cu care aduc adevărul la lumină, ne oferă știri și informații corecte si mai ales inteleg importanta protectiei mediului si a existentei unui partid ecologist, in Romania.

Aceasta zi aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului. În 2020, tema campaniei mondiale pe care UNESCO o lansează, pune accentul pe "Jurnalismul fără teamă sau favoruri".

Perioada starii de urgenta invita la respectarea si promovarea adevarului, intrucat pandemia la nivel international ridica multe semne de intrebare si poate determina conspiratii si fakenewsuri. Dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat în România si asa trebuie sa ramana! Mass- media trebuie privita mai mult ca putere civica si o expresie largita a libertatii de exprimare, care îndeplineşte o funcţie a sistemului democraţiei şi nu ca o putere separată, finantată de politic, intrucat devine agent de propagandă, cu rol manipulabil.

Cand politicienii baga pumnul in gura jurnalistilor pentru criticile privind abuzurile puterii, atunci avem in fata un idicator definitoriu al democratiei deficiente. Mass-Media liberă și independentă joacă un rol esențial în consolidarea democrației si spre acest obiectiv trebuie sa tindem."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.