Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalistul Can Dundar, declarat fugar de un tribunal din Istanbul

tribunal-1

Un tribunal din Istanbul l-a declarat miercuri fugar pe Can Dundar, un jurnalist plecat în Germania în 2016 pentru a scăpa de acuzaţiile în justiţie, şi i-a confiscat toate activele sale din Turcia, transmite dpa potrivit Agerpres.

Instanţa îi dăduse un termen de 15 zile lui Dundar pentru a reveni din Germania în Turcia. Termenul a expirat miercuri.

Can Dundar este acum considerat fugar şi cele patru proprietăţi ale sale din Istanbul, Ankara şi Mugla şi conturile sale bancare din Turcia au fost transferate Fondului de asigurări pentru depozite de economii (TMSF), a precizat tribunalul.

''Adevărata 'casă' a unei persoane este ţara sa. Noi, cei 82 de milioane de cetăţeni, suntem pe punctul de a pierde în întuneric această mare casă. În acest moment, aceasta este mai importantă decât orice altă casă'', a reacţionat Can Dundar pe Twitter.

Dundar şi alţi 17 jurnalişti şi membri ai conducerii cotidianului de opoziţie Cumhuriyet fac obiectul unor procese judiciare în Turcia. În mai 2016, Dundar şi colegul său Erdem Gul au fost condamnaţi pentru difuzarea unei înregistrări video despre care afirmă că arată cum serviciile secrete turce transportau arme în Siria.

Regimul condus de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că Can Dundar face parte din mişcarea clericului Fehtullah Gulen, considerată de Ankara drept organizatoarea puciului eşuat din iulie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.