Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalistul Radu Tudor vine cu DOCUMENTE spectaculoase: Dezvăluiri INCREDIBILE ale CIA despre Ceauşescu şi România

Twitter.com
CIA Central Intelligence Agency

Radu Tudor a început un proiect special, anunță jurnalistul, marți, pe blogul său.

"Începând de azi, voi publica o serie de analize și documente ale serviciilor secrete despre România și conducătorii ei trecuți și prezenți. E un demers care va stârni destule valuri, aici, la noi. Mulțumesc acelor colaboratori de peste Ocean care mă sprijină în acest demers pentru aflarea adevărului.

CIA este depozitarul a mii de pagini despre România. Conținutul acestora e foarte valoros din perspectiva evenimentelor importante petrecute de-a lungul timpului. Relevanța lor este foarte mare și în prezent. Despre relațiile dintre București și Washington, despre poziția lui Nicolae Ceaușescu față de Moscova sau marile jocuri din Orientul Mijlociu vom afla detalii spectaculoase",  promite analistul politic.

Citeşte şi: Ionuţ Mişa, declaraţii NEAŞTEPTATE: Ministrul spune că e CONVINS că-şi va păstra funcţia şi în noul Guvern - VIDEO

Marți, Radu Tudor a început cu un ”Intelligence Memorandum elaborat de CIA în 1972 și destinat unor decidenți americani. În document sunt dezvăluite informații de top despre cooperarea economică SUA-România, despre deciziile lui Nicolae Ceaușescu de achiziționare masivă de tehnologie americană pentru a dezvolta diversele sectoare ale industriei românești”.

"Spre finalul anului 1969, România a trimis Guvernului SUA o listă cu echipamente pe care ar dori să le cumpere  din Statele Unite. Valoarea importurilor propuse se poate ridica la 200-300 milioane de dolari. Printre elementele din listă se regăseşte o instalaţie de apă grea pentru o centrală nucleară, facilităţi pentru acoperirea plăcilor de oțel, o fabrică pentru producţia de foi şi folii de aluminiu, și o parte din proiectele extensive de irigare planificate. Până la acest moment, românii au semnat un contract numai pentru tehnologia pentru aluminiu. Din 1969 şi-au exprimat interesul spre cumpărarea unei fabrici de polipropilenă, o uzină pentru sticlă plată, aparate de zbor Boeing 707, asistenţă pentru consolidarea industriei aeronautică şi licenţe pentru producţia de locomotive diesel", se arată într-unul din documentele postate de Radu Tudor pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.