Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția cere ARESTAREA fostului președinte al Argentinei și a 3 ex-miniștri: Cristina Kirchner e acuzată de fapte grave

Cristina Fernandez de Kirchner

Justiţia argentiniană a ordonat ridicarea imunităţii parlamentare şi arestarea fostei preşedinte Cristina Fernández de Kirchner, în prezent membră a Senatului, acuzată de obstrucţionarea anchetei cu privire la atentatul produs în 1994 împotriva unui centru comunitar evreiesc din Buenos Aires, atentat imputat Iranului şi în care şi-au pierdut viaţa 85 de persoane, transmit dpa şi AFP.

Judecătorul Claudio Bonadio a ordonat, de asemenea, arestarea ex-ministrului de externe Hector Timermann şi a lui Carlos Zannini şi Luis D'Elia, foşti membri ai guvernului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

Cazul se bazează pe dosarul alcătuit de procurorul Alberto Nisman în ianuarie 2015, cu patru zile înainte de a fi găsit mort, împuşcat în cap.

Justiţia anchetează dacă un memorandum semnat cu Iranul în timpul preşedinţiei Cristinei Kirchner (2007-2015) a făcut parte dintr-un plan menit să acopere rolul Teheranului în atentatul împotriva centrului evreiesc AMIA din Buenos Aires, soldat cu 85 de morţi şi sute de răniţi.

Citește și: „Țeapa” pe care și-au luat-o milioane de oameni! Mulți români nu știu asta .

Cristina Kirchner este urmărită penal pentru 'trădare', fiind acuzată de semnarea unui pact cu Teheranul pentru ca funcţionari iranieni de rang înalt, suspectaţi că au comandat atentatul, să fie audiaţi de magistraţi argentinieni în capitala iraniană, concesie acordată în schimbul unor acorduri comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.