Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau exultă după ce americanii au doborât balonul Chinei: S-a încălcat dreptul internațional

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a exprimat sâmbătă sprijinul ţării sale pentru decizia americană "de a doborî balonul de supraveghere la mare altitudine al Chinei care a încălcat spaţiul aerian american şi canadian şi dreptul internaţional", relatează AFP.

Trudeau și-a exprimat susținerea categorică pentru SUA

"Canada sprijină această acţiune. Împreună, şi cu @NORADCommand, vom continua să ne protejăm şi să ne apărăm", a subliniat Justin Trudeau într-un tweet.

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a afirmat la rândul său într-un comunicat că ea şi premierul Trudeau au fost "informaţi despre operaţiunea de sâmbătă de către consilierul pentru securitate naţională şi serviciile de informaţii, precum şi de şeful statului major al apărării".

Canada "a colaborat îndeaproape cu omologii săi americani legat de această decizie şi sprijină pe deplin măsurile luate", a adăugat ea, "mulţumind Statelor Unite pentru strânsa lor cooperare".

"Organizaţia binaţională a Comandamentului apărării aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD) a efectuat urmărirea şi analiza traiectoriei şi acţiunilor balonului de supraveghere la mare altitudine", a mai indicat ministrul.

Balonul a survolat Canada înainte de a intra în spaţiul aerian al Statelor Unite.

Un avion de vânătoare a doborât balonul chinez care zbura deasupra Statelor Unite de câteva zile şi a cărui prezenţă constituia o "încălcare inacceptabilă" a suveranităţii americane, a informat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.