Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau pune degetul pe rana economiei: Rusia nu poate fi 'partener constructiv' la masa G20

https://vocesmexico.com/
summit g20

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat, joi, că Rusia nu poate fi un ”partener constructiv” în alianţa G20 - grup compus din majoritatea celor mai mari economii ale lumii - având în vedere invazia sa în Ucraina, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Trudeau a afirmat că liderii G20 poartă conversaţii despre participarea Rusiei la Grupul Celor Douăzeci, deoarece războiul din Ucraina ”a schimbat creşterea economică pentru toate ţările din întreaga lume şi (Rusia) nu poate fi un partener constructiv”.

Orice încercare a Statelor Unite, a Canadei şi a altor aliaţi occidentali de a exclude Rusia din Grupul Celor Douăzeci ar fi probabil respinsă de alţii din club, care includ China, India, Arabia Saudită şi altele.

În loc să expulzeze Rusia, unele ţări iau în considerare să sară peste reuniunile G20 de anul acesta, au declarat surse pentru Reuters săptămâna trecută.

”Concluzia este: Nu poate fi o afacere ca de obicei ca (preşedintele rus) Vladimir Putin să stea la masă şi să se prefacă că totul este în regulă", a spus Trudeau.

Preşedintele american Joe Biden afirmă că în opinia sa Rusia ar trebui să fie exclusă la viitorul summit al statelor membre G20, el arătând că a ridicat această problemă la summit-urile la care a participat la Bruxelles.

Rusia a minimizat amploarea unei eventuale excluderi din Grupul Celor Douăzeci (G20) cele mai importante economii ale lumii, cerută de către Statele Unite ca sancţiune a Moscovei din cauza invaziei şi războiului ruse din Ucraina, şi apreciază că o asemenea lovitură nu ar fi ”mortală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.