Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau şi Donald Trump denunță detenţia arbitrară a doi canadieni în China

Donald Trump și Justin Trudeau

Premierul canadian, Justin Trudeau, şi preşedintele american, Donald Trump, au discutat luni despre "detenţia arbitrară a doi canadieni în China", de la 10 decembrie, îndemnând Beijingul să îi elibereze, relatează AFP preluată de Agerpres.

Cei doi lideri au mai "discutat despre cererea de extrădare pe care Statele Unite au adresat-o Canadei", potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ottawa.

Această solicitare se înscrie în cadrul unei anchete americane asupra Huawei, care a condus la arestarea pe 1 decembrie a directorului financiar al acestui gigant din domeniul telecomunicaţiilor, Meng Wanzhou, la Vancouver, au confirmat serviciile lui Justin Trudeau.

Donald Trump şi Justin Trudeau "au reafirmat importanţa de a respecta independenţa justiţiei şi preeminenţa statului de drept" în acest dosar, a precizat comunicatul prim-ministrului canadian.

Ottawa cere ca China să-i elibereze imediat pe Michael Kovrig şi Michael Spavor, reţinuţi după ce autorităţile canadiene au arestat-o Meng Wanzhou pe baza unui mandat emis de Statele Unite.

Deşi Canada declară că China nu a făcut nicio legătură specifică între reţinerea celor doi canadieni şi arestarea lui Meng, experţi şi foşti diplomaţi afirmă că nu au nicio îndoială că Beijingul se foloseşte de cazurile Kovrig şi Spavor pentru a face presiune asupra autorităţilor de la Ottawa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.