Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia belgiană a deschis o anchetă după ce mai multe zvastici au fost pictate pe faţada domiciliului privat al premierului Alexander De Croo

facebook
justitie dosar penal

Justiţia belgiană a deschis luni o anchetă după descoperirea mai multor zvastici desenate cu spray pe faţada domiciliului privat al premierului Alexander De Croo, în Flandra, relatează AFP.

"O anchetă este în curs în acest caz", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al parchetului din provincia Flandra de Vest, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu îi pune la zid pe liderii politici: 'De Iohannis, atâta zic, 'Mușchii mei minte nu are'. Voiculescu poate doar să îmbălsămeze sistemul'

Domiciliul lui De Croo, liderul liberal flamand care conduce coaliţia la putere din octombrie, se află la Brakel, între Ninove şi Audenarde, la vest de Bruxelles.

Potrivit media locale, manifestanţii locali s-au adunat sâmbătă în localitate la apelul mişcării de extremă dreapta flamande "Ons Land" (Ţara noastră), dar ei au fost împiedicaţi de un cordon de poliţie să se apropie de casa prim-ministrului.

Anchetatorii nu au reuşit totuşi să stabilească o legătură între această manifestaţie şi simbolurile naziste care au apărut pe faţada albă a casei în noaptea de duminică spre luni.

Parchetul a refuzat orice comentariu în acest stadiu privind pistele anchetei.

În total, şapte zvastici au fost desenate cu vopsea verde pe faţada şi pe cutia poştală a domiciliului familial al lui Alexander De Croo, a precizat cotidianul Het Laatste Nieuws, difuzând şi imagini pe site-ul său.

Aceste acte au loc într-un moment în care guvernul belgian se confruntă cu o serie de critici, în special din partea N-VA, naţionalişti flamanzi, primul partid de opoziţie, privind caracterul presupus antidemocratic al restricţiilor anti-COVID.

Echipei conduse de Alexander De Croo i se reproşează în primul rând că nu a consultat Parlamentul şi că a acţionat printr-un simplu decret ministerial pentru a interzice călătoriile "neesenţiale" în afara teritoriului şi spre Belgia până la 1 martie.

Duminică, la Bruxelles, poliţia a efectuat aproape 500 de arestări preventive pentru a împiedica reuniunile de protest împotriva restricţiilor dure motivate de criza sanitară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.