Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția chineză își arată colții: Liderul unei mari corporaţii a fost condamnat la moarte pentru corupţie şi bigamie

chinaspc.files.wordpress.com
china-proces

Fostul şef al unui mai corporații chineze a fost condamnat marţi la pedeapsa capitală pentru "corupţie şi bigamie", transmit AFP şi Xinhua.

Citește și: 'Puciștii' din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse)

Lai Xiaomin, care a condus compania China Huarong a fost găsit vinovat de încasarea unor comisioane ilegale în valoare de 215 milioane de euro şi de tentativa de a obţine altele în sumă de 13 milioane. Sumele au fost "extrem de mari, circumstanţele deosebit de grave şi intenţiile extrem de răuvoitoare", a explicat tribunalul din Tianjin (nordul Chinei).

Lai Xiaomin (58 de ani) a fost găsit vinovat şi de bigamie, stabilindu-se că "a trăit multă vreme cu alte femei", în afara căsătoriei, şi cu care a avut copii nelegitimi.

Fostul şef de corporaţie a făcut mărturisiri în ianuarie 2020, în imagini difuzate de televiziunea publică CCTV care au mai arătat între altele seifuri şi dulapuri pline cu teancuri de bancnote într-un apartament din Beijing care i-ar fi aparţinut lui Lai.

Imaginile au mai arătat şi maşini de lux şi lingouri de aur pe care Lai le-ar fi acceptat ca mită. Acesta a asigurat totuşi că nu a "îndrăznit" să cheltuiască nimic din banii respectivi.

China a lansat o vastă campanie anticorupţie în 2012, după instalarea preşedintelui Xi Jinping în fruntea Partidului Comunist Chinez, şi peste un milion şi jumătate de cadre de partid au fost sancţionate ulterior.

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului au denunţat practica "mărturisirilor televizate" din China, afirmând că în multe cazuri acestea sunt obţinute sub tortură sau şantaj, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.